Contact

Marcel Barzilay | +31 6 2454 2071 | marcel@barzilayferwerda.nl
Ruben Ferwerda | +31 6 4242 0001 | ruben@barzilayferwerda.nl
Bezoekadres
Vlijtseweg 130 Apeldoorn (Impact Plek) | Zwitsal-terrein, entree Zuid
Postadres
Barzilay+Ferwerda Architectuur+Stedenbouw
Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn

10 reacties op “Contact”

 1. Wij wonen in de vossenkamp in Winschoten, ik zou graag willen weten hoe het er uitzag vlak na de oplevering. Zoals het er nu uitziet heeft iedere bewoner wel iets veranderd aan de buitenkant en binnenkant.

  1. Geachte heer Bolhuis

   We hebben geen foto’s van direct na oplevering, maar wel van een paar jaar erna. Toen is er een uitvoerig bewonersonderzoek geweest. Het rapport daarvan is onder andere te vinden in het archief van het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Als u ons een maildadres stuurt, kunnen we u een aantal foto’s sturen MB

  2. Ik zocht naar foto’s van De Vossenkamp en kwam deze reactie tegen. Ik ben ook op zoek naar foto’s van het begin van de oplevering en d jaren daarna. Zijn deze beschikbaar?

   1. Geachte heer Kuperus,

    We hebben een aantal foto’s van slechte kwaliteit uit het bewonersonderzoek dat een paar jaar na oplevering werd afgenomen. Dat zijn publieke foto’s die kunnen we u toezenden.

    met vriendelijke groet,
    Marcel Barzilay

 2. Geachte heer Barzilay,

  Het structuralisme, De kasbah van Piet Blom en de Diagoonwoning van Herman Hertzberger in het bijzonder, hebben mij tijdens mijn studie bijzonder geinspireerd. In loondienst heb ik hier helaas weinig mee kunnen doen. In 2011 ben ik voor mezelf begonnen. Sinds 1,5 jaar ben ik op zoek naar wat ik als architect nog meer kan bijdragen aan de woningbouw. Ik kwam in mijn zoektocht weer terug op het structuralisme en experimentele woningbouw. Ik vraag me af waarom er niet veel meer wordt gebouwd zoals in de jaren ’70. Wat was er wel/niet goed? Was het financieel niet haalbaar? Wat hebben we geleerd van deze projecten? Zijn deze projecten te combineren met de huidige EPC-eisen? Vandaag werd ik aangenaam verrast door jouw website ‘experimentele woningbouw’. Zo te lezen ben jij met precies dezelfde vragen bezig.

  Ik ben heel benieuwd hoe ver je bent met dit onderzoek en zou je heel graag willen helpen om dit onderzoek verder te brengen. Denk je dat je mijn hulp nog kunt gebruiken? Het lijkt me leuk om een keer samen te sparren over dit onderwerp en hoop op een reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Charitas van der Heide

  De Charitect
  Julianalaan 16
  4002 AK Tiel

  T. 0344-84 84 11
  M. 06-45 691 651

 3. Goedemiddag heer Barzilay. Naar aanleiding van ons telefonisch contact dit bericht.
  Wij zijn op zoek naar de bouwtekeningen van de Dillenburg te Doorwerth, premiebouw ‘70-‘73.
  De zoektocht bij de beheerfirma’s Stienstra, VVE diensten Arnhem en Aevego leveren niets op.
  Wij hebben de tekeningen nodig omdat we een plan willen laten maken voor verduurzaming van de beide gebouwen, in totaal 200 woningen.
  Daartoe hebben we voor een offerte en vervolgens een gedegen totaalplan, wat in stappen uitgevoerd zal worden, de bouwtekeningen nodig. Energieloket Midden-Gelderland en andere instanties op gebied van energie en VvE’s geven ons adviezen hierin.
  Onze vraag is: kunt u bij gegevens, c.q. bouwtekeningen of aanvraagtekeningen voor de subsidie van destijds voor deze gebouwen? Hoor graag van u, namen de technische commissie van de Dillenburg, Marion van der Veer.

 4. Wat een leuke site is dit zeg! Leuk om dit alles te lezen.
  Mij ouders betrokken als eerste bewoners een huis in Emmerhout (EX 69-059 Emmerhout) in 1973. Ik woon nu zelf nog steeds in datzelfde huis. Heb het helemaal zien veranderen van het begin tot wat het (niet) is geworden.
  Wat wel grappig is om te lezen, wat het idee achter de kleine tuintjes was. Overigens werd van dat idee al meteen afgestapt, blijkens een grondaankoop van de gemeente door mijn ouders al meteen in het eerste jaar na oplevering van de woningen.

 5. Geweldige site inderdaad! Per toeval op terecht gekomen nadat ik al een paar maanden onderzoek doe naar alle wijken die architecten buro Inbo N.V. (met name Architect K. Geerts) rond 1975 heeft gebouwd. Ik ben zelf opgegroeid in een wijk van K. Geerts. Dat is in Julianadorp, de wijk Middelzand. Ik heb al een aantal wijken bezocht die bijna kopieën zijn: Zaandam (Treilerstraat e.d.), Amsterdam Zuid-Oost (Geerdinkhof, Kelbergen, Kantershof, Eindhoven (Asberg) en ik lees net Vossenkamp in Winschoten. Als iemand meer tips heeft over het vinden van wijken van Inbo en met name K. Geerts, dan zie ik heel graag een reactie tegemoet!

Reacties zijn gesloten.