Wat een fantastisch nieuws! Onze inzending is 24 september 2020 tijdens de online uitzending uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag Panorama Lokaal in de Experimentele Woningbouw buurt Mosterdhof te Westervoort. Dank voor het vertrouwen, jury, coalitie en buurtbewoners! We kunnen nu met jullie de volgende stap gaan zetten tot een veerkrachtig, veelkleurig Mosterdhof, dé Wijk aan de dijk!

Het afgelopen jaar hebben we samen met Veenenbosenbosch landschapsarchitecten, Diep en Endule aan het ‘kookboek’ voor de Mosterdhof gewerkt als inzending voor de prijsvraag; een prijsvraagtraject dat door de covid-19 situatie flink vertraagd is. In plaats van de geplande fysieke ateliersessies zijn hier digitale meetings voor in te plaats gekomen. Ook de feestelijke afronding heeft in aangepaste vorm moeten plaatsvinden. Elk deelnemend ontwerpteam was via een online verbinding – vanaf een eigen locatie – verbonden met de live uitzending waar Rijksbouwmeester Floris Alkemade met Rijksadviseurs Berno Strootman en Daan Zandbelt de bekendmakingen deden. De uitreiking is hieronder in het geheel terug te zien (we laten hem instarten bij het moment van de uitreiking van Mosterdhof, op 1:01:48)

Over het kookboek: Met dit kookboek voor de Mosterdhof zetten we in op de herwaardering en versterking van het sociale experiment op 4 schaalniveau’s: woning, hofjes, openbare ruimte en omgeving. We waarderen de ring op tot een herkenbare structuur en oriënteren de naar binnen gekeerde wijk nadrukkelijk aan de dijk. We vergroten de natuurwaarden van de uiterwaard en maken haar toegankelijk. Het verduurzamen van wijk en woningen vormt mét het investeren in leefbaarheid de rode draad. Het kookboek biedt inspiratie en recepten voor een gerichte, flexibele aanpak. Dit instrument ondersteunt het proces met de coalitie een veerkrachtig, veelkleurig Mosterdhof, wijk aan de dijk.

Hieronder een hele korte uitleg met impressie van ons plan:

Het gehele plan is te zien en te downloaden via deze website.