Op dinsdagavond 19 februari geven wij een lezing over ons onderzoeksprogramma Experimentele Woningbouw ’68-’80 Revisited, in het kader van een avond over ‘Het Nieuwe Bouwen.

Deze avond wordt georganiseerd door het Arnhemse architectuurcentrum CASA. We zullen met het publiek in discussie gaan over innovatie en idealisme in de hedendaagse architectuur. Juliëtte Bekkering (TU/e en Bekkering Adams Architecten) zal hier ook spreken naar aanleiding van haar blogs op De Architect met kritiek op de actuele bouw- en architectuurpraktijk.

Op de website van CASA:

Prefabbetonelementen vormen vandaag de dag misschien de voornaamste erfenis van het Bauhaus, maar als iets deze invloedrijke architectuurschool karakteriseerde dan waren het wel innovatie en idealisme. Daar kunnen we, gezien grote mondiale uitdagingen als klimaat-, energie- en grondstoffencrisis, wel wat van gebruiken! Dus moeten we deze erfstukken niet eens afstoffen om de huidige bouwhausse nieuw elan te geven?

In het kader van het jaarthema NUTOPIA! organiseert CASA op dinsdag 19 februari een avond over innovatie en idealisme in de hedendaagse architectuur. Hoe kunnen architecten en andere actoren in de bouwwereld hier een rol in spelen? Wat kunnen we leren uit het verleden en hoe vertalen we dit naar het nu? Hierover gaan we aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek. Als vliegwiel voor deze discussie presenteren architect Marcel Barzilay en stedenbouwkundige Ruben Ferwerda hun onderzoek ‘Experimentele Woningbouw 1968-1980 Revisited’ en houdt architect Juliëtte Bekkering haar vakgenoten een spiegel voor.

Meer informatie, zie: https://www.casa-arnhem.nl/agenda/2-casa-activiteiten/553-het-nieuwe-bouwen